ŠRD JEZERA BEDEKOVČINA

Dobrodošli na web stranice ŠRD Jezera Bedekovčina

Wednesday

VRIJEME


NAJNOVIJE

Ponovno su pokrenute web stranice ŠRD Jezera Bedekovčina

BR. POSJETA

Today199
Yesterday244
This week673
This month1696
Total154192

Visitor IP : 54.221.75.115 Visitor Info : Unknown - Unknown 14 Studeni 2018

Guests : 64 guests online Members : No members online

LOGIN

Rezim ribolova 2018REŽIM RIBOLOVA U 2018.
IZVADAK IZ PLANA GOSPODARENJA
POTVRĐENO IZ MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

Ribiči stariji od 15 godina smiju loviti ribu sa po 3 ribolovna alata s jednom udicom, osim na jezeru Granje gdje su dozvoljena dva ribolovna alata sa po jednom udicom, a ribolovci mlađi od 15 godina smiju loviti samo sa jednim ribolovnim alatom s jednom udicom na svim vodama.

Ribiči mogu dnevno zadržati 1 komad vrsta riba osim šarana težeg od 5 kg, deverike teže od 1 kg, linjaka, zlatnog karasa svih veličina koje se lovi po principu „ulovi i pusti” ili dnevno 3 kg ostalih vrsta riba.

Na jezeru Granje šaran i amur svih veličina love se po principu ulovi i pusti uz obaveznu upotrebu kadice za prihvat ribe i velikog podmetača sa sitnim okama te sredstva za dezinfekciju rana.

Ribiči stariji od 15 godina mogu u toku godine zadržati 15 komada, a ribiči mlađi od 15 godina 2 komada vrsta riba.

Ribolov se može obavljati ako nema leda, od 1.siječnja do 31.prosinca na svim jezerima od izlaska do zalaska sunca, odnosno od vremena koje će biti izvješeno na oglasnoj ploči. Noćni ribolov otvoren je od 1.ožujka na jezeru “Granje”, a na ostalim jezerima noćni ribolov počinje od 1.lipnja do 31.prosinca.

Na jezeru kod ribičke kuće nije dozvoljen ribolov na živu ili mrtvu ribu kao mamac, te nema noćnog ribolova, a štuka se lovi po principu „ulovi i pusti”.

Ribolov na jezeru Granje može se obavljati samo na označenim mjestima (1-13), na jednom mjestu mogu loviti maksimalno tri ribiča s time da ribič ne može loviti na dva mjesta. Zabranjuje se loviti na mjestu obilježenom kao posebno stanište, loviti iz čamca, polagati prava na mjesto i ostavljeni šator dok ribič nije u ribolovu.

Obavezno očistiti poziciju poslije ribolova i prilikom ulaska i izlaska sa jezera zatvoriti rampu.