ŠRD JEZERA BEDEKOVČINA

Dobrodošli na web stranice ŠRD Jezera Bedekovčina

Tuesday

VRIJEME


NAJNOVIJE

Ponovno su pokrenute web stranice ŠRD Jezera Bedekovčina

BR. POSJETA

KALENDAR DOGAĐANJA

February 2019
S M T W T F S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2

LOGIN

Završnica 62. Kupa Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održana je od 17. do 19. srpnja na jezerima Skresovi i Uljanik u Garešnici i Uljaniku, u organizaciji HŠRS-a, ŠRD-a Ilova iz Garešnice i ŠRU-a Štuke iz Uljanika. Pokrovitelji najmasovnijeg natjecanja u lovu ribe u Hrvatskoj bili su grad Garešnica i Bjelovarsko-Bilogorska Županija. Završnica državnog Kupa okupila je najbolje hrvatske ekipe. Seniori i juniorke lovili na stazi jezera Skresovi u Garešnici, a seniorke i juniori na stazi jezera ŠRD Štuka Uljanik.

Nastupila je 51 ekipa u 4 kategorije (seniori 19, juniori 14, seniorke 11 i juniorke 7 ), ukupno 153 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a nakon održanih županijskih i zonskih natjecanja. Velike vrućine obilježile su 62. završnicu Kupa HŠRS u lovu ribe udicom na plovak.  Riba je slabije grizla zbog
velikih vrućina, a lovila se babuška, šaran i deverika. Natjecanje je trajalo dva dana po 4 sata za seniore i 3 sata za juniorke, juniore i žene.

U neizvjesnoj završnici naslov prvaka Kupa u kategoriji juniora osvojili su naši prijatelji ekipa ŠRD Mrena Xtra Baits iz Nove Gradiške za 95 grama ispred naše ekipe ŠRD Jezera Bedekovčina, dok su treće plasirani natjecatelji  ŠRD Klen Sveta Marija. Druga naša ekipa ŠRK Klen Oroslavje zauzela je 8. mjesto. Za ekipu ŠRD Jezera Bedekovčina nastupili su: Vito Frinčić, Vid Sinković i Matija Capar, trener Zlatko Paučnik. Natjecateljima su pomagali  logističari Petar Capar, Borislav Kučak i Stjepan Frinčić. U Pojedinačnoj konkurenciji Matija Capar zauzeo je 4 mjesto sa istim brojem negativnih bodova kao i drugo i treće plasirani ali sa slabijim ulovom, Vito Frinčić zauzeo je 13 mjesto, dok je Vid Sinković zauzeo 24 mjesto.

U seniorskoj konkurenciji naslov prvaka Kupa osvojili su natjecatelji  ŠRD Varaždin Interlanda, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Glavatica Prelog i treće ekipa ŠRD Klen iz Nove Gradiške. U kategoriji seniora nije nastupila niti jedna ekipa iz Krapinsko-zagorske županije.

U kategoriji seniorki natjecateljice  ŠRK Koprivnica osvojile su prvo mjesto ispred ŠRD Agram Zagreb dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠRD Klen Sveta Marija. Dvije natjecateljice iz Krapinsko zagorske županije nastupile su za ženske ekipe i to Martina Mišar za ŠRD Ivanec iz Ivanca i Silvija Lovrentijev za ŠRK Ribomanija iz Turopolja.

U kategoriji juniorki slavile su članice Mure iz Murskog Središta ispred ŠRD Klen Sveta Marija dok je treće mjesto pripalo ekipi ŠRD Ivanec. 

Nakon dva natjecanja podijeljene su medalje i pehari za najbolje ekipe i pojedince u ukupnom ekipnom i pojedinačnom plasmanu. Medalje i pehare podijelili su predsjednik HŠRS-a Vladimir Sever i dopredsjednik HŠRS-a Ivan Japundžić.